sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Hyviä uutisia Roihuvuoresta

Seuraava Aktiivisista Senioreista kertova bloginpätkäni "Mikael Sundman aktivoituu - mutta torjutaan" ilmestyy huomenna maanantaina tänne sivuilleni. Sitä ennen hyviä uutisia Roihuvuoresta. Kivenheiton päässä asunnoltani sijaitseva Roihuvuoren palvelukeskus on sijoittunut ykköseksi Helsingin sosiaaliviraston palvelukeskusten asiakastyytyväisyyskyselyssä.

Kysely tehtiin lokakuun 2010 lopulla. Siihen vastasi 1654 palvelukeskusten asiakasta eri puolilla Helsinkiä.

Roihuvuoren palvelukeskuksen käyttäjät ovat muita vastaajia tyytyväisempiä työntekijöiden ammattitaitoon, käytettävissä oleviin tiloihin sekä talon ilmapiiriin. Heidän mielestään Roihuvuoressa on matala kynnys lähteä palvelukeskuksen toimintaan mukaan.

Roihuvuoren palvelukeskuksen asiakkaat kävivätkin siellä tiheästi: 92 % vähintään kerran viikossa.

Roihuvuoren palvelukeskusta käyttävät seniorit ja ikäihmiset pitävät talon tärkeimpinä palveluina ruokailua, kuntosalia, liikuntaryhmiä sekä retkiä, teatteri- ym. käyntejä. Asiakkaat mieltävät selvästi palvelukeskuksen merkityksen pyrkiessään ylläpitämään kuntoaan ja olemaan lisääntyvista vuosistaan huolimatta virkeitä ja aktiivisia.

Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksissa on merkillepantavaa se, että helsinkiläisvanhukset suuntaavat askeleensa vanhusten palvelukeskukseen kuultuaan siitä ystäviltään ja tuttaviltaan. Virallisella tiedottamisella ei juuri ole merkitystä.

Aina kun kuulee hyvän uutisen, siitä kannattaa ehdottomasti kertoa eteenpäin. Ehkä siitä saavat mallia muutkin - tai ainakin ajattelemisen aihetta.

Siis huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti