keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Future Home Institute

Mikael Sundmanin ja Heikki Somervuon tapaaminen (30.3.2001) poiki siis kosolti uusia kontakteja yhdistyksellemme. Huhtikuun 11. päivä menin puheenjohtajamme Marja Dahlströmin ja yhdistyksemme nuorimman jäsenen Aili Savolaisen kanssa Arabianrantaan tapaamaan Future Homen ihmisiä: TTK:n prof. Tuomo Siitosta, jota oli väläytetty potentiaaliseksi Loppukirin arkkitehdiksi sekä johtoryhmän Oulussa asuvaa puheenjohtajaa Anna-Maija Ylimaulaa ja projektijohtaja Kimmo Rönkää.

Saimme tapaamisessa paljon vinkkeja, mitä tehdä ja keneen ottaa yhteyttä. Minä kirjoitin pian Future Homen johtoryhmälle kirjeen, jossa anoin Aktiivisille Senioreille pääsyä instituutin jäseneksi. Muistini mukaan meidät hyväksyttiin pian ja yhteistyöni Kimmo Röngän kanssa saikin jatkoa, kuten olen aikaisemmin kirjoittanut (blogini 22.2.2012).

Nyt yli kymmenen vuotta myöhemmin tajuan, että me aktiiviset seniorit emme pystyneet juuri muulla lailla kuin jäseneksi anomalla hyödyntämään tämän hyvän tilaisuuden antia. Olimme kaikki kolme liian kokemattomia. Minun aikani ja voimani olivat myös rajalliset. En ehtinyt joka paikkaan. Erityisen raskauttavaa oli se, että puheenjohtajamme Marja Dahlström ei pannut tikkua ristiin niiden asioiden edistämiseksi, joita tapaamisissamme yleensä tuli esille. Tekiköhän hän mitään muistiinpanojakaan? Vaivasiko jälkeenpäin päätään kuulemillaan asioilla? Kaikki jäi minun kontolleni. Tuosta Future Homen tilaisuudesta jäi hyödyntämättä mm. tieto Tekesin kotisivuista. Olisi pitänyt etsiä sieltä "ageing population" ja 5. puiteohjelma...Luen sen nyt yli kymmenen vuotta myöhemmin vaatimattomista muistiinpanoistani. Stakesista keskustelussa vilahti nimi Päivi Tahkokallio (en onnistunut tavoittamaan naista, vaikka yritin) ja hänen ILSE-projektinsa. Se liittyi ilmeisesti suurempaan projektiin koskien ikääntyvän väestön selviytymistä kaupungeissa. Tekesistä saimme myös nimen, jota en koskaan pystynyt jäljittämään. Puhuimme Hengityselinyhdistyksen Helin Tuusulaan rakennuttamista allergiataloista, joista joku oli tehnyt lisensiaattityön, kuulimme sekä talojen ilmanvaihtoa että omaa lämpöä koskevasta tutkimuksesta. Kuulimme myös prof. Olli Sepäsen olevan Suomessa terveen ilman asiantuntija. Rakennustietosäätiössä Autotalossa oli kuulemma tietoa arkkitehtien töistä, arvosteluja alan kilpailuista jne.

En ehtinyt joka paikkaan.

Yksi suuri syy kompuroimiseemme oli tietotekniikassa. Aktiivisten Senioreiden ensimmäisen hallituksen jäsenistä kukaan ei ollut vihkiytynyt riittävästi tietotekniikkaan. Puheenjohtajallamme ei ollut edes omaa sähköpostiosoitetta! Tiedostin ongelman ja vaadin tietotekniikan kursseja kaikille halukkaille. Ensiksi kuitenkin hallituksen jäsenille. Näin Loppukirin modernina senioritalona, joka hyödyntäisi yhtä sun toista uudesta teknologiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti