sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Yksimielisyys ei ole tärkeintä

Tannoin kurkkasin saarejärveläisen Reijo Pesosen talohankkeiden kotisivuille tai vastaaville. Silmääni osui miehen teksti vuosien takaa, jolloin hän oli perustamassa Arabianrannan Loppukiriä vastaavaa taloa Jyväskylään. Reijo kirjoitti löytämässäni tekstissä hankkeesta, että siinä mukana olevat ihmiset olivat yksimielisiä. Rivien välistä luin, että Reijo vertasi yhteistyökumppaneitaan Helsingin Aktiivisiin Senuioreihin. Meillähän erimielyyksiä riitti (kts ed. kirjoitus).

Reijon tekstin luettuani totesin itsekseni, ettei yksimielisyys ja hyvä sopu mitään takaa. Reijon hanke Jyväskylässä ei toteutunut koskaan. Mies koki jäävänsä suunnitelmiensa kanssa yksin. Minun mielestäni yksimielisyys ei ole lopputuloksen kannalta kaikista tärkeintä. Täytyyhän projektissa kuin projektissa eriävien mielipiteiden päästä esille. Mitä suurempi ja ennen näkemättömämpi hanke on, sitä enemmän onnistuminen vaati mielipide-eroja.

Olen muuan viikko sitten ilmoittanut, että saan blogini pian loppuun. En ole edennyt suunnitelmieni mukaisesti. Olen ollut matkoilla ja sitä ennen taloani remontoivat rakennusmiehet katkaisivat nettiyhteydelle tärkeät piuhani. Siis kärsivällisyyttä, hyvät naiset ja herrat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti