lauantai 28. elokuuta 2010

Ota energian hinnannousu haasteena

Tavallisesti Helsingin Sanomat pitää kuukauden väliä ennen kuin julkaisee samalta ihmiseltä uuden kirjoituksen Mielipide-sivullaan. Energian odotettavissa oleva hinnannousu on kuitenkin niin kuuma peruna, että tuota kuukauden karenssia ei tarvinnut noudattaa seuraavan kirjoitukseni kohdalla.

Mielipiteeni HS:ssa 24.8.2010
Energian kiristyvä verotus on saanut monet päivittelemään odotettavissa olevaa energialaskua. Epäilemättä nousua on odotettavissa, mutta ovatko kaikki kotitaloudet tehneet voitavansa energian säästämisessä? Tuskin. Muutin viisi vuotta sitten nykyiseen asuntooni. Vuoden kuluttua saamastani usean vuoden energian kulutusvertailusta saatoin tyytyväisenä todeta, että laskuni oli kolmanneksen pienempi kuin edellisellä asukkaalla. Saman havainnon teki tyttärenikin asuntoa vaihdettuaan. Hänkin pääsi huomattavasti pienempiin lukemiin kuin huoneistonsa entinen asukas.

Energian kulutusta voi vähentää monin keinoin mukavuuden siitä kärsimättä. Jos ei itse keksi keinoja kulutuksen hillitsemiseksi, kannattaa vertailla energialaskuja suvun vanhimpien kanssa ja jos sieltä ei apua tule, pyytää apua asiantuntijoilta.
------------------------
Hiilijalanjälkeeni palaan myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti