perjantai 10. syyskuuta 2010

Mielipiteeni upposi HS:iin

Kirjoitin alla olevan mielipiteen hetken inspiraatiosta kuunneltuani parin ikääntyvän kännykkäongelmia. Kirjoitukseni oli heti seuraavan päivän lehdessä, joten ilmeisesti minulla oli aihetta kirjoittaa. Muutaman puhelinsoitonkin sain eilen.

KUKA TUO MARKKINOILLE YKSINKERTAISEN KÄNNYKÄN?
Uutinen otsikoi näyttävästi: "Suomen kännykkävienti takkuaa pahoin." Nokia ja kumppanit, tehkää kännykän sunnittelussa suunnanmuutos: antakaa meille ikääntyville yksinkertainen kännykkä, jossa iän tuomat rajoitukset on otettu huomioon. Myykää se yksinkertainen, mutta toimiva, hyvin käteen istuva laite sitten kaikille maailman miljardeille vanhuksille. Me ikääntyvät tarvitsemme kännykältä vain vähän ominaisuuksia: haluamme puhua ystäviemme kanssa usein ja pitkään, emme kaipaa pelejä emmekä laskimia, emme liioin napsi valokuvia emmekä taida kovin usein lähetellä viestejäkään.

Olispa elämä lystiä jos sellaiseen kännykkään operaattoritkin tarjoaisivat vielä ikäihmisille sopivia, kohtuuhintaisia puhepaketteja. Kaikkoaisi masennus, ahdistus ja yksinäisyys. Yhteiskuna säästäisi siten vanhusten hoidossa pitkän euron.

5 kommenttia:

 1. Ei taida Kanadan poika mummo kännyjä tehdä. Kiinalaisten kaveri.
  http://trustbus.weebly.com/1/post/2010/09/nokian-uusi-toivo-stephen-elop.html

  VastaaPoista
 2. Minä en ymmärrä, miksi yksinkertainen kännykkä ei voisi olla myyntimenestys?

  VastaaPoista
 3. Tänään HS:n mielipide-sivulla on vastaus kirjoitukseeni koskien ikääntyville sopivaa kännykkää. Mies suosittaa Doroa. Kyllä minä sen tiedän, olen pitänyt kädessänikin. Todella monet ovat siihen päätyneet. Minä kuitenkin asetin Doron edelle Nokian tuotteen, koska haluan suosia suomalaista. Niin tekevät monet ikääntyvät, koska he tajuavat suomalaisen suosimisen merkityksen.

  VastaaPoista
 4. Muutama vuosi sitten olin yhdessä Studio-Kympin joukon kanssa vieraana Nokiassa Espoossa. Meille esiteltiin monenlaisia hienouksia, kaikki oli mielenkiintoisia. Tohdin kuitenkin esittää kysymyksen miksei ikääntyville tehdä isonäppäimistä, helppokäyttöistä mallia. Sain vastauksen: eivät seniorit halua erottautua muusta väestöstä sillä, että käyttävät jotain helppomallia.

  *Revi siitä sitten!

  VastaaPoista
 5. Se, joka tuollaisen vastauksen antaa, ei tunne ikääntyvien maailmaa: ennen kuin sitä huomaakaan näkö ja kuulo alkavat heikentyä eivätkä kädetkään ole yhtä näppärät kuin ennen. Mitä ihminen tekee kännykällä, jota ei pysty käyttämään? Ei kai känny ole koru, jolla pröystäillään?

  VastaaPoista