tiistai 6. heinäkuuta 2010

Väärää tietoa median kiinnostuksen heräämisestä

Kirjassa Loppukiri Marja Dahlström kertoo virheellisesti Loppukirin mediajulkisuuden alkaneen lehdistölle pidetystä tiedotustilaisuudesta tammikuussa 2001 (Loppukiri s. 57). Se ei pidä paikkaansa. Julkisuuden alku oli kyllä aivan muualla.

Helsingin kaupunki tiedottaa kaikista merkittävistä päätöksistään oman tiedotusosastonsa kautta. Niin tässäkin tapauksessa. En tiedä minne kaikkialle pieni uutinen Aktiivisten Senioreiden tontin saannista levisi, mutta ainakin kaksi tiedotusvälinettä julkaisi tiedon 10.1.2001. Toinen oli pääkaupunkiseudun ilmaislehti, toinen Yleisradion alueuutiset. Alueuutisia en itse kuullut, mutta ilmaislehdestä minulla on lehtileike: sen mukaan Aktiiviset Seniorit -yhdistystä ei vielä tuolloin ollut olemassa, sitä oltiin vasta perustamassa. Tieto on tietenkin lipsahtanut tekstinkirjoittajalle tontinanomuspaperista, jonka allekirjoitin juhannuksen aikaan 2000. Yhdistys perustettiin Yleisradion tiloissa vasta elokuussa 2000. Sain paikalle houkuteltua hädin tuskin sen verran ihmisiä, että yhdistys voitiin perustaa.

Olikohan se tyhmää - vaiko peräti hyvin viisasta? - että uskaltauduimme niin pienellä ja kokemattomalla joukolla matkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti